пятница, 13 декабря 2013 г.

В гостях у професіоналів


6 грудня 2013 року о 13:00 в стінах Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв в корпусі факультету мистецтв відбувся захід “Design fest” для ШКП «Успіх»  Миколаївської гімназії №3. У межах заходу були проведені різноманітні майстер-класи. Першими зустрічали гостей провідні фахівці з дизайну одягу, старші викладачі кафедри дизайну Тригуб Олена Леонідівна і Жидких Олена Борисівна. Вони детально розповіли про особливості проектування та моделювання одягу, продемонстрували кращі взірці різноманітних технік, зокрема печворк, батик, вишивка. Учні також побачили як у реальному часі моделюється одяг на манекені методом «наколки», що є найпоширенішим методом у світовій моді.
Після цього, для гостей була проведена екскурсія по аудиторіям і майстерням кафедри та зустріч із Заслуженим діячем мистецтв України, професором Інною Григорівною Черкесовою, яка розповіла про розвиток дизайну в Україні, поділилась секретами побудови складної шрифтової композиції, показала  кращі роботи студентів  графічного дизайну.
Наступним кроком заходу був майстер-клас з курсу «Комп’ютерне проектування середовища» від  провідного спеціаліста ІТ-технологій, викладача кафедри дизайну Атланова Валерія Володимировича, який, протягом 40 хв. створив ЗД проект екстер’єру та інтер’єру житлового будинку.
   Також, за побажанням  учнів, відвідали майстерні кафедри хореографії, подивились поточне заняття, спостерігали за майстерністю студентів, поспілкувались  із Заслуженим робітником  культури  України, доцентом  завідувачем кафедри Мерляновим Михайлом Васильовичем.
Завершилась зустріч фотографуванням, де студенти МФ КНУКіМ  та представники Шкільної академії підприємництва «Успіх» ділились позитивними враженнями та планами на майбутнє. Дякуємо организаторам заходу, а саме МФ КНУКіМ  завідуючому  кафедрою дизайну, кандидат мистецтвознавства, доценту -  Одробинському  Юрію Владиславовичу та  практичному психологу Миколаївської гімназії№3 – Склярук Оксані Володимирівні.





 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий